pic_movie_130 The Lion King 
 Avontuur - Kast 15    118'   
Simba is een jonge leeuw en zoon van leeuwenkoning Mufasa. Hij kijkt op tegen zijn vader en neemt zijn koninklijke bestemming ter harte. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet en hij smeedt samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, zodat hij zelf de macht kan grijpen.     
  "The King Has Returned."
Chiwetel Ejiofor
John Oliver
James Earl Jones
 pic_movie_132 Crawl 
 Thriller - Kast 96    87'   
Haley Keller is een jonge vrouw die zich in een levensgevaarlijke situatie bevindt, nadat een orkaan van categorie 5 het land heeft bereikt. Ze zit vast in een huis dat stilaan overstroomd wordt en krijgt het onaangename gezelschap van alligators. Haley moet vechten om haar eigen leven en dat van haar vader te redden.     
  "They Were Here First" Kaya Scodelario
Barry Pepper
Morfydd Clark
 pic_movie_133 The Dead Don't Die 
 Komedie - Kast 101    104'   
Het stadje Centerville wordt geteisterd door een zombieplaag. De zombies lijken gevoed te worden door hetgeen ze deden vlak voor ze om het leven kwamen. Lokale agenten moeten zo snel mogelijk zien op te treden om hun burgers te beschermen.     
  "The Road To Survival Could Be A Dead End" Bill Murray
Adam Driver
Tom Waits
 pic_movie_134 Danger Close 
 Oorlog - Kast 84    118'   
Zuid-Vietnam, laat in de middag op 18 augustus 1966. Gedurende drie en een half uur, in de stromende regen, te midden van de modder en gesneuvelde bomen van een rubberplantage genaamd Long Tan, vechten majoor Harry Smith en zijn verspreide gezelschap van 108 jonge en meestal onervaren Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten voor hun leven. Ze houden een overweldigende vijandige strijdkracht tegen van 2.500 geharde strijdkrachten uit de Main Force Viet Cong en Noord-Vietnamese soldaten. Als hun munitie opraakt, de slachtoffers oplopen en de vijand zich massaal klaar maakt voor een laatste aanval gaat elk van hen op zoek naar een eigen antwoord - en de kracht om te triomferen over een onzekere toekomst met eer, fatsoen en moed.     
  "A true story of ordinary boys who become extraordinary men." Travis Fimmel
Luke Bracey
Richard Roxburgh
 pic_movie_135 The Professor and the Madman 
 Speelfilm - Kast 39    124'   
'The Professor and the Madman' vertelt het verhaal over de schepping van de OED, beter bekend als de Oxford English Dictionary. In 1857 begint professor James Murray aan de samenstelling van de OED en als voorzitter van het comité probeert hij zoveel mogelijk mensen te bereiken die een bijdrage kunnen leveren aan het ambitieuze project. Een van die mensen, William Chester Minor, levert meer dan 10.000 bijdrages, waarna het comité de man wil eren voor zijn werk. Murray komt er echter achter dat William inmiddels opgesloten zit in een gesticht voor krankzinnigen, na het plegen van een moord.     
  "The Incredible True Story That Defined Our World."
Mel Gibson
Sean Penn
Eddie Marsan
 pic_movie_136 Crypto 
 Thriller - Kast 92    105'   
Crypto draait om een jonge agent, Martin, die onderzoek doet naar witwaspraktijken. Hij krijgt de opdracht om een web van corruptie en fraude te onderzoeken in zijn afgelegen woonplaats in New York. Hij keert terug naar zijn woonplaats, waar hij ontdekt dat zijn vader en broer strijden om hun familieboerderij in een veranderende economische wereld te behouden. Martin komt al snel in een gevaarlijke onderwereld terecht die bevolkt wordt door een mysterieuze kunsthandelaar, een enthousiaste liefhebber van crypto's en een corrupte boekhouder die werkt voor meedogenloze klanten.     
  "Fear is the Ultimate Currency" Beau Knapp
Luke Hemsworth
Jill Hennessy
 pic_movie_137 Wild Rose 
 Muziek - Kast 14    101'   
De muzikante en countryzangeres Rose-Lynn Harlan woont in Glasgow, waar ze reeds jarenlang droomt om haar troosteloze omgeving te ontvluchten en het te maken als superster in Nashville. Dit verwezenlijken verloopt echter niet van een leien dakje als je een veroordeelde vrouw bent, met enkelband, en single moeder van twee kindjes. Ze neemt een baan aan als huishoudhulp bij ene Susannah. Deze hoort het zangtalent waarover Rose-Lynn beschikt en besluit haar te helpen.     
  "Sing your own song."
Jessie Buckley
Matt Costello
Jane Patterson
 pic_movie_138 Midsommar 
 Thriller - Kast 95    147'   
Christian is uitgekeken op zijn relatie met Dani. Zijn vrienden stimuleren hem om het uit te maken, maar dan gooit een tragisch incident roet in het eten. Als Christian en zijn vrienden vervolgens afreizen naar een afgelegen gemeenschap in Zweden om daar de zomer door te brengen, voelen ze zich genoodzaakt om Dani mee te vragen. Eenmaal in Zweden, raakt de groep betrokken bij rituele praktijken die voor hen totaal onbegrijpelijk zijn.     
  "Let the festivities begin"
Florence Pugh
Jack Reynor
Vilhelm Blomgren
 pic_movie_139 Then Came You 
 Speelfilm - Kast 38    97'   
De film vertelt het verhaal van Skye (Maisie Williams), een moedige tiener met een terminale ziekte. Skye raakt bevriend met Calvin (Asa Butterfield), een 19-jarige hypochonder die bang is voor zijn eigen schaduw. Calvin helpt Skye bij het uitvoeren van haar bijzondere 'bucketlist' met dingen die ze moet doen voordat ze sterft. In het proces leert hij zijn eigen angsten te confronteren en te overwinnen, waaronder verliefd worden op de knappe, maar schijnbaar onaantastbare, Izzy (Nina Dobrev)     
  "Living in the moment is hard to do alone." Asa Butterfield
Maisie Williams
Nina Dobrev
 pic_movie_140 The Gangster, the Cop, the Devil 
 Actie - Kast 77    109'   
Jang Dong-su is de baas van een gangsterbende. Hij weet slechts op het nippertje een gewelddadige aanval door een ongrijpbare seriemoordenaar te overleven. Hij komt er met de schrik van af. Daarop gaat hij een onwaarschijnlijk samenwerkingsverband aan met de lokale detective Jung Tae-seok om de sadistische moordenaar die eenvoudigweg "K" wordt genoemd te vatten.     
  "Don't let the devil win" Dong-seok Ma
Mu-Yeol Kim
Kim Sungkyu
  

Vorige week
Deze week
Volgende Week